Jadłospis

16-20.01.2017

Poniedziałek

śniadanie

kakao na mleku, bułka maślana z masłem, dżem owocowy

obiad

zupa żurek na naturalnym zakwasie żytnim z ziemniakami, makaron z sosem bolońskim z szynki mielonej i pomidorów pelati, kompot z jabłek i śliwek

podwieczorek

kanapki z żółtym serem, klementynka

Wtorek

śniadanie

indyk ze szpinakiem, szynka gotowana, twarożek Mój Ulubiony,  pieczywo pszenne i razowe z masłem, papryka, ogórek świeży

obiad

rosół z makaronem i natką pietruszki, gulasz z indyka, kasza jęczmienna, fasolka szparagowa, kompot z jabłek i śliwek

podwieczorek

bułka z serem, sok owocowy

Środa

śniadanie

szynka z kurczaka, polędwica sopocka, pasta z ciecierzycy z warzywami,  pieczywo pszenne i razowe z masłem, pomidor, rzodkiewka

obiad

zupa ryżówka ze świeżą zieleniną, udko z kurczaka, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot ze śliwek, wiśni i truskawek

podwieczorek

jogurt owocowy, wafle ryżowe

Czwartek

śniadanie

polędwica z indyka, szynka delikatesowa, jajko, pieczywo pszenne i razowe z masłem, ogórek świeży, szczypiorek

obiad

zupa szczawiowa z ryżem zabielana, filet rybny, ziemniaki z koperkiem, ogórek kiszony, kompot z truskawek, porzeczek i śliwek

podwieczorek

kanapki z szynką delikatesową, marcheweczki

Piątek

śniadanie

polędwica drobiowa, schab wędzony, serek topiony z warzywami, pieczywo pszenne i razowe z masłem, ogórek kiszony, pomidor

obiad

zupa z soczewicy z ziemniakami, naleśniki z dżemem, kompot z truskawek, porzeczek i śliwek

podwieczorek

batonik zbożowy, jabłko