Jadłospis

04-08.05.15

Poniedziałek

śniadanie

kakao na mleku, angielka z masłem, powidła śliwkowe

obiad

zupa ryżówka z warzywami, makaron świderki z sosem bolońskim ze świeżą bazylią, kompot z truskawki, wiśni i śliwek

podwieczorek

kanapka z szynką, napój owocowy

Wtorek

śniadanie

polędwica miodowa, kiełbasa krakowska parzona, serek Almette, pieczywo pszenne i wieloziarniste z masłem, papryka, ogórek świeży

obiad

zupa ogórkowa z ziemniakami, ryż z jogurtem naturalnym, cukrem i cynamonem, kompot z truskawki, wiśni i śliwek

podwieczorek

mus jabłkowy, biszkopty bezcukrowe

Środa

śniadanie

polędwica z indyka, szynka wiśniowa, pasta rybna, pieczywo pszenne i wieloziarniste z masłem, ogórek świeży, pomidor

obiad

manna na rosole z natką pietruszki, filet z kurczaka w sosie warzywnym, ziemniaki, brokuły, kompot z aronii, wiśni, śliwek i porzeczki

podwieczorek

jogurt owocowy, jabłko

Czwartek

śniadanie

szynka gotowana, pasztet z indyka, serek wiejski ze szczypiorkiem, pestki dyni, pieczywo pszenne i wieloziarniste z masłem, ogórek kiszony, papryka

obiad

zupa krupnik z ziemniakami, pulpety wieprzowo-wołowe w sosie koperkowym, kasza gryczana, surówka z sałaty lodowej i pomidorów, kompot z aronii, wiśni, śliwek i truskawek

podwieczorek

kisiel owocowy, chrupki kukurydziane

Piątek

śniadanie

parówki drobiowe, kajzerka z masłem, ketchup

obiad

zupa kalafiorowa z ryżem, kotlety rybne, ziemniaki, surówka z ogórków kiszonych i marchewki, kompot z aronii, wiśni, śliwek i truskawek

podwieczorek

banan, herbatniki