Jadłospis

15-19.09.2014

Poniedziałek

śniadanie

biały filet z indyka, łopatka konserwowa, pieczywo pszenne i razowe z masłem, ogórek świeży, papryka, serek kanapkowy Hochland

obiad

zupa jarzynowa z kaszą jaglaną, udko pieczone, ziemniaki, surówka wielowarzywna, kompot z gruszek i jabłek

podwieczorek

ciasto drożdżowe własnego wypieku, gruszka

Wtorek

śniadanie

polędwica sopocka, szynka z kurczaka, serek śmietankowy Łaciaty, pomidor, ogórek świeży, pieczywo pszenne i wieloziarniste z masłem

obiad

zupa barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, gulasz wieprzowy, kasza pęczak, sałata lodowa z pomidorami i sosem vinegret,
kompot z jabłek i śliwek

podwieczorek

kanapki na angielce z szynką konserwową, winogrono

Środa

śniadanie

kakao, bułka maślana z masłem, dżem owocowy

obiad

zupa pomidorowa z makaronem, filet z kurczaka, ziemniaki, fasolka szparagowa, kompot ze śliwek

podwieczorek

banan, wafle ryżowe

Czwartek

śniadanie

szynka gotowana, kiełbasa krakowska z indyka, pasta mięsna z warzywami i jajkiem, pomidor, ogórek świeży, pieczywo pszenne i wieloziarniste z masłem

obiad

zupa krupnik z ziemniakami, naleśniki z serem i brzoskwinią,
kompot z jabłek i gruszek

podwieczorek

kanapki z szynką drobiową, sok owocowy

Piątek

śniadanie

szynka delikatna z kurczaka, kiełbasa szynkowa wieprzowa, sałatka warzywna z szynką i amarantusem, pieczywo pszenne i razowe z masłem, ogórek świeży, szczypiorek

obiad

zupa koperkowa z ryżem, paluszki rybne z miruny, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot z jabłek, śliwek i gruszek

podwieczorek

serek waniliowy, jabłko