Jadłospis

 

JADŁOSPIS  22-26.08.16  

Poniedziałek

śniadanie

kawa zbożówa na mleku, chałka z masłem, dżem owocowy

obiad

zupa krupnik z ziemniakami i natką pietruszki, makaron świderki z sosem bolońskim z szynki mielonej i pomidorów pelati, kompot z jabłek i śliwek

podwieczorek

kanapki z szynką gotowaną, winogrono

Wtorek

śniadanie

szynka z liściem, polędwica miodowa, serek fromage z warzywami,
 pieczywo pszenne i razowe z masłem, papryka, ogórek kiszony, mleko z płatkami

obiad

zupa kalafiorowa z ryżem, pieczeń rzymska, kasza gryczana, surówka wielowarzywna, kompot z jabłek i gruszek

podwieczorek

bułka z makiem bez konserwantów, sok przecierowy

Środa

śniadanie

szynka z indyka, kiełbasa zielonogórska, pasta rybna z warzywami i nasionami chia, pieczywo pszenne i razowe z masłem, papryka, pomidor, mleko z płatkami

obiad

zupa krem z ziemniaka z groszkiem ptysiowym, udko pieczone, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłuszkiem, kompot z jabłek i śliwek

podwieczorek

arbuz, biszkopty bezcukrowe

Czwartek

śniadanie

baton szynkowy z filetem z kurczaka, salami wieprzowe, serek bieluch, pieczywo pszenne i razowe z masłem, papryka, ogórek świeży, mleko z płatkami

obiad

zupa pomidorowa z makaronem zabielana, pierogi z jabłkiem i brzoskwinią,
 kompot z porzeczek i śliwek

podwieczorek

angielka z krakowską parzoną, jabłko

Piątek

śniadanie

szynka wiśniowa, indyk gotowany, serek Turek, pieczywo pszenne i razowe z masłem, rzodkiewka, ogórek świeży, budyń waniliowy

obiad

zupa ryżówka z warzywami i świeżą zieleniną, filet rybny, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki z brzoskwinią, kompot z jabłek i śliwek

podwieczorek

serek waniliowy, pałeczki kukurydziane