Jadłospis

20-24.02.2017

Poniedziałek

śniadanie

kawa zbożowa na mleku, bułka maślana, dżem owocowy

obiad

zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana, potrawka drobiowa, kasza jęczmienna,
kompot z jabłek i śliwek

podwieczorek

kanapki z szynką gotowaną, jabłko

Wtorek

śniadanie

kurczak ze szpinakiem, polędwica sopocka, ser żółty,
pieczywo pszenne i razowe z masłem, ogórek świeży, biała rzodkiew

obiad

zupa marchewkowa z ryżem i świeżym koperkiem, pieczeń rzymska, kluseczki,
surówka z białej kapusty z marchewką i jabłkiem, kompot z jabłek i śliwek

podwieczorek

kanapki na pieczywie razowym z pasztetem z indyka, sok owocowy

Środa

śniadanie

szynka z indyka, krakowska podsuszana, pasta z ciecierzycy i warzyw,
pieczywo pszenne i razowe z masłem, papryka, ogórek świeży

obiad

rosół z makaronem i natką pietruszki, filet z kurczaka panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórków kiszonych, kompot ze śliwek, wiśni i truskawek

podwieczorek

jogurt owocowy, wafle ryżowe

Czwartek

śniadanie

polędwica z kurczaka, schab krotoszyński, twarożek naturalny,
pieczywo pszenne i razowe z masłem, ogórek kiszony, pomidor

obiad

zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami, ryż z jogurtem naturalnym
i cynamonem, kompot z truskawek, porzeczek i śliwek

podwieczorek

tłusto-czwartkowy pączek z marmoladą bez konserwantów, sok warzywno-owocowy

Piątek

śniadanie

kiełbasa z piersi kurczaka, szynka delikatesowa, serek Turek,
pieczywo pszenne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor

obiad

zupa krupnik z kaszy jaglanej z warzywami, filet z dorsza zapiekany, ziemniaki,
fasolka szparagowa, kompot z truskawek, porzeczek i śliwek

podwieczorek

banan, biszkopty bezcukrowe