Jadłospis

02-06.03.15 

Poniedziałek

śniadanie

mleko z płatkami, angielka z masłem, dżem brzoskwiniowy

obiad

zupa zalewajka z ziemniakami, makaron z sosem bolońskim, kompot z porzeczek, śliwek, truskawek i aronii

podwieczorek

kanapka na pieczywie pszennym z żółtym serem, jabłko

Wtorek

śniadanie

szynka gotowana, polędwica drobiowa, serek twarogowy w plasterkach, pieczywo pszenne i wieloziarniste z masłem, ogórek świeży, pomidor

obiad

rosolnik z kaszką kukurydzianą, jeżyki z ryżem i marchewką, ziemniaki, fasolka szparagowa, kompot z truskawki, wiśni i śliwek

podwieczorek

jogurt owocowy, wafle ryżowe

Środa

śniadanie

szynka z indyka, schab z ziołami, serek Almette, pieczywo pszenne i wieloziarniste z masłem, papryka, ogórek zielony

obiad

zupa koperkowa z ryżem, strogonow z indyka, kasza jęczmienna, surówka z kapusty pekińskiej, kompot z aronii, wiśni, śliwek i porzeczki

podwieczorek

ciasto jogurtowe z brzoskwinią, sok owocowy

Czwartek

śniadanie

kurczak delikatny, kiełbasa dębowa, serek Hochland, pieczywo pszenne i wieloziarniste z masłem, ogórek kiszony, pomidor

obiad

zupa krupnik z ziemniakami, ryż z jogurtem naturalnym, cukrem i cynamonem, kompot z aronii, wiśni, śliwek i porzeczki

podwieczorek

kanapka na pieczywie wieloziarnistym z szynką, gruszka

Piątek

śniadanie

kurczak z warzywami, szynka delikatesowa, pasta z szynki z warzywami, pieczywo pszenne i wieloziarniste z masłem, ogórek świeży, papryka kolorowa

obiad

zupa brokułowa z makaronem, filet rybny z limandy, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot z aronii, wiśni, śliwek i porzeczki

podwieczorek

kisiel cytrynowy, herbatniki