Jadłospis

JADŁOSPIS 20-24.10.2014

Poniedziałek

śniadanie

angielka z masłem, powidła śliwkowe, mleko z płatkami

obiad

zupa kartoflanka, leczo warzywne z filetem z kurczaka, ryż, kompot jabłkowo-porzeczkowy

podwieczorek

kanapka na pieczywie pszennym, pasta mięsno-jajeczna z ogórkiem kiszonym i warzywami, winogrono

Wtorek

śniadanie

kiełbasa krakowska, kurczak delikatny, serek Turek z warzywami, pomidor, ogórek, pieczywo pszenne i wieloziarniste z masłem

obiad

zupa jarzynowa z kaszą jaglaną, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej,  kompot z aronii i porzeczki

podwieczorek

jogurt owocowy, gruszka

Środa

śniadanie

schab herbowy, szynka z kurcząt, serek kanapkowy Łaciaty, pieczywo pszenne i wieloziarniste z masłem, ogórek kiszony, papryka

obiad

rosół z makaronem, roladki schabowe, kopytka, buraczki duszone,  kompot z  gruszek, śliwek i porzeczki

podwieczorek

kanapka z szynką białą, sok przecierowy

Czwartek

śniadanie

biała szynka delikatna, szynka z łopatki wieprzowej, serek Kiri, pomidor, ogórek świeży, pieczywo pszenne i wieloziarniste z masłem

obiad

zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, makaron świderki
z białym serem, kompot ze śliwek i aronii

podwieczorek

ciasto jogurtowe z brzoskwinią, jabłko

Piątek

śniadanie

polędwica z kurczaka, szynka wieprzowa gotowana, jajko, pieczywo pszenne i razowe z masłem, ogórek świeży, szczypiorek

obiad

zupa szpinakowa z grzankami, filet rybny  z limandy, ziemniaki, mizeria
 z jogurtem naturalnym, kompot z jabłek i porzeczek

podwieczorek

kisiel truskawkowy, biszkopty