Jadłospis

19-23.02.2018

ALERGENY

Poniedziałek

 

śniadanie

kakao na mleku, chałka z masłem, dżem owocowy

MLEKO
GLUTEN JAJA

obiad

rosół z makaronem i natką pietruszki, potrawka z indyka, ryż, kompot z truskawek, wiśni i śliwek

GLUTEN

podwieczorek

kanapki z szynką delikatesową i żółtym serem, gruszka

MLEKO
GLUTEN

Wtorek

 

śniadanie

polędwica z indyka, szynka gotowana, serek wiejski, pieczywo pszenne i razowe z masłem, ogórek świeży, papryka

MLEKO
GLUTEN

obiad

zupa ryżówka z warzywami i zieleniną, pulpety z szynki wieprzowej w sosie pomidorowym, kasza gryczana, fasolka szparagowa, kompot z truskawek, aronii i śliwek

GLUTEN

podwieczorek

banan, wafle ryżowe

 

Środa

 

śniadanie

polędwica z piersi kurczaka, szynkowa wieprzowa, serek Bieluch, pieczywo pszenne i razowe z masłem, ogórek kiszony, pomidor

MLEKO
GLUTEN

obiad

zupa barszczyk czerwony z makaronem zabielany, sztuka mięsa w sosie, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot ze śliwek, wiśni i truskawek

GLUTEN

podwieczorek

serek waniliowy, biszkopty

GLUTEN JAJA MLEKO

Czwartek

 

śniadanie

indyk z koperkiem, szynka wiśniowa, serek kanapkowy z warzywami, pieczywo pszenne i razowe z masłem, biała rzodkiew, pomidor

MLEKO
GLUTEN

obiad

zupa krupnik z ziemniakami i warzywami, ryż z jogurtem naturalnym i cynamonem, kompot z wiśni, porzeczek i śliwek

MLEKO GLUTEN

podwieczorek

kanapki z krakowską podsuszaną, pomarańcza

GLUTEN

Piątek

 

śniadanie

indyk maślany, kiełbasa żywiecka, jajko, pieczywo pszenne i razowe z masłem, szczypiorek, ogórek świeży

GLUTEN MLEKO JAJA

obiad

zupa szczawiowa z ryżem zabielana, paluszki rybne z dorsza, ziemniaki, surówka z ogórków kiszonych, kompot z truskawek, porzeczek i śliwek

GLUTEN MLEKO RYBA

podwieczorek

kisiel z brzoskwiniami, herbatniki

GLUTEN