Jadłospis

JADŁOSPIS  22-26.05.2017

ALERGENY

Poniedziałek

 

śniadanie

kakao na mleku, bułka maślana z masłem, dżem owocowy

MLEKO
GLUTEN JAJA

obiad

zupa szczawiowa z ziemniakami zabielana, makaron z mięsem z szynki mielonej i warzywami, kompot z truskawek, brzoskwini i wiśni

MLEKO
GLUTEN

podwieczorek

kanapki z szynką wieprzową, winogrono

GLUTEN

Wtorek

 

śniadanie

szynka  z liściem, udziec z indyka pieczony, serek Łaciaty,
pieczywo pszenne i razowe z masłem, pomidor, ogórek świeży

MLEKO
GLUTEN

obiad

zupa wiosenna z kaszą manną i świeżą zieleniną, pieczeń rzymska, kasza pęczak, surówka z młodej kapusty, kompot z truskawek, brzoskwini i śliwek

GLUTEN

podwieczorek

ciasto drożdżowe własnego wypieku, sok owocowy

MLEKO
GLUTEN JAJA

Środa

 

śniadanie

pasztet z indyka, szynka delikatesowa, ser żółty,
pieczywo pszenne i razowe z masłem, ogórek kiszony, papryka

MLEKO
GLUTEN

obiad

rosół z makaronem i natką pietruszki, filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, fasolka szparagowa, kompot ze śliwek, wiśni i truskawek

JAJA
GLUTEN

podwieczorek

serek waniliowy, pałeczki kukurydziane

MLEKO

Czwartek

 

śniadanie

polędwica z indyka, schab pieczony, serek twarogowy w plasterkach,
pieczywo pszenne i razowe z masłem, rzodkiewka, ogórek świeży

MLEKO
GLUTEN

obiad

zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, makaron z jogurtem naturalnym i jabłkami, kompot z truskawek, porzeczek i śliwek

MLEKO

podwieczorek

kanapki z szynką drobiową, morele

GLUTEN

Piątek

 

śniadanie

szynka drobiowa, polędwica sopocka, pasta rybna z warzywami, pieczywo pszenne i razowe z masłem, papryka, ogórek świeży

MLEKO GLUTEN RYBA

obiad

zupa ryżówka z warzywami, filet rybny z dorsza, ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórków kiszonych, kompot z truskawek, porzeczek i śliwek

GLUTEN RYBA MLEKO

podwieczorek

galaretka owocowa z brzoskwiniami, herbatniki

GLUTEN JAJA